HTML

Gazdag-ház = GAZDA + HÁZ

Társasházak kezelése, társasházi események, kedves történetek egy Társasház életéből. Minden olyan téma lehet itt, ami egy Társasházban, de akár családi házban is megtörténhet. Szeretném ha nem csak én, hanem bárki aki Társasházat irányít, Társasházban lakik elmondáná itt amit érdekesnek tart, megszívlelendőnek, figyelem felkeltőnek gondol.

Friss topikok

Címkék

"Múlnak a gyermek évek"

2013.11.15. 21:00 Ágnes60

Nos, hát ez nagyon igaz, főleg a mi házunkban. A tulajdonosok átlag életkora 70 körül van. Azt mondják az gyerekek, unokák fiatalítják az embert. A három gyerekemmel, öt unokámmal mégis, itt a házban gyermeknek érezhetem megint magam. Ez egy nagyon jó érzés! Nagyon jó a sok idős nénivel-bácsival beszéllgetni, látni ahogy küzdenek egyedül a betegségek ellen, küzdenek egymásért, szeretik egymás társaságát, szeretnének néha végre kicsit elvonulni, szem elött tartva a barátság, az élet csendes, szó nélküli kérdéseit. Jó velük, és egy egy betegség, korház mindenkit megriaszt, szembe kell nézni amivel nem akarunk. Jó velük, jó bizakodni, és nagyon rossz nézni az már hónapok óta "ottfelejtett" felmosóbotot,  lesni, hátha mégis  felhúzza a rég leeresztett redőnyt, szinte mérgesen gondolni arra, hogy nem fözött ma semmit, pedig minden nap átvitt valami finomságot a szomszéd néninek, aki 16 évvel idősebb, elesettebb volt mindíg nála. Ha a fáradságtól csak vonszolom magam haza, lesem leelőz-e az a néni aki 9 éve fölényesen a maga mögött hagyott a majdnem 90 évével. Sorolhatnám, de inkább azokra gondolok akik itt vannak, akik segítik még egymást, akik akkor is mosolyogva jönnek a közgyűlésre, mikor 10 perce még levegőt is alig bírtak venni. Szép volt az a 24 év amit köztük töltöttem, az a 15 év melyben a segítségükkel szebbé sikerült varázsolni mindannyiunk otthonát, a TÁRSASHÁZAT! Sokat tanultam tölük emberségből, szeretetből, tenni akarásból, az ÉLET szépségéből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazi-gazda.blog.hu/api/trackback/id/tr344618341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása